Baroque & Beyond Orkest

Over ons

De oorsprong van Baroque & Beyond is te herleiden naar 2017, wanneer de groep werd opgericht door Tomasz Aleksander Plusa.

 

We zijn een groep enthousiaste en dynamysche musici. We koesteren het streven zelden uitgevoerd repertoire opnieuw ten tonele te brengen, evenals de ambitie om reeds gevestigde werken een nieuwe levenskracht in te boezemen.

 

Ons team bestaat uit:

Tomasz Aleksander Plusa – viool & artistieke leiding

Aleksandra Kwiatkowska - viool

Clara Sawada - viool

Pietro Battistoni - viool

Imke Jansen - altviool

Nina Hitz - cello

Mattia Corso - contrabas

Earl Christy - teorbe.

 

Onze thuisbasis is dan wel in Nederland te vinden, maar de wortels van onze gepassioneerde musici liggen in diverse landen, verspreid over de hele wereld: Polen, Italië, Zwitserland, Nederland, de Verenigde Staten en Brazilië.

 

Men zou kunnen zeggen dat de naam Baroque & Beyond een belichaming is van onze ambitie om de klank en de bezieling van barokmuziek telkens weer nieuw leven in te blazen. Tegelijkertijd trachten wij juist ons onbeschroomd buiten haar beperkingen te wagen. We hechten bijzondere waarde aan de mogelijkheid om eigentijdse muziek in ons repertoire op te nemen, en om nauw samen te werken met nog levende componisten. Gezamenlijk ontdekken en creëren we zo nieuwe muzikale uitdrukkingsmogelijkheden.

 

Baroque & Beyond is een bijzonder beweeglijke en flexibele groep; we voelen ons evenzeer op ons gemak op het podium als in meer ongebruikelijke settings, zoals bijvoorbeeld de begeleiding van theaterproducties.

 

Onze groep staat voor de expressie van dynamiek, vitaliteit en enthousiasme. De gelegenheid om dat met u en de wereld te delen is iets dat wij ten hoogste waarderen.

 

 

contatore accessi

© 2018 Baroque & Beyond Orchestra  |  Designed by Marco Berton